De Caribische mountainbikers mogen zichzelf bijna weer in gang trekken voor de Kärcher Curaçao Cycling Week! De afgelopen weken werd er alvast hard getraind door onze lokale renners op de verschillende parcoursen van de Kärcher Curaçao Cycling Week. Morgen kunnen de deelnemers zich alvast opwarmen want dan gaat de Cycling week van start met de proloog, een tijdrit van ca. 10 kilometer op de mountainbike over het Coral Estate Resort.

Historie
De Kärcher Curaçao Cycling week begint inmiddels aan zijn tweede editie. Het evenement is ontstaan uit twee bestaande evenementen, namelijk de Coral Estate Classic en de Duo Xtreme. Hier heeft de organisatie vorig jaar nog een proloog aan toegevoegd en de Curaçao Cycling Week was geboren. De wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot het grootste fietsevenement van het eiland. De wedstrijd leent zich uitermate goed om je eerste meters als mountainbiker te maken, of om met je vrienden te strijden voor de snelste tijd. Maar wat het evenement extra uniek maakt, is dat er ook profs aan de start staan waar de andere deelnemers zich mee kunnen meten. Naast de pittige etappes is er ook een hoop gezelligheid, dit alles maakt de Kärcher Curaçao Cycling Week niet alleen het grootste maar vooral ook het leukste fietsevenement van het eiland.

De Kärcher Curaçao Cycling Week is toe aan de tweede editie. Nieuw dit jaar is de naamkoppeling met hoofdsponsor Kärcher / Caribbean Fasteners. Door hun ondersteuning hoop de organisatie dit jaar een groei in het deelnemersaantal te kunnen bewerkstelligen. Vooralsnog gaat het uitstekend met de aanmeldingen.

Parcoursen
Donderdag start De Kärcher Curaçao Cycling Week net als veel grote wielerwedstrijden met een proloog. In deze proloog, gesponsord door Afas, kun je als deelnemer proberen de snelste tijd neer te zetten, je kunt uiteraard ook rustig aan doen en genieten van de schitterende omgeving. De start is op de pier bij Restaurant Karakter waarna je over Coral Estate naar het binnenmeer van Rif. St. Marie rijdt en via de Zevenheuvelenweg weer terug naar de finish bij de Bakkerij op Coral Estate Centre.De eerste renner gaat om 16.45 van start.

Vrijdag zal de Coral Estate Classic worden verreden. Deze wedstrijd werd ooit in het leven geroepen om fietsliefhebbers de schoonheid van het eiland te laten ontdekken vanaf de mountainbike. Daarnaast is menigeen Curaçaos mountainbiker hier begonnen met mountainbiken. Ook dit jaar zal er een wedstrijd worden georganiseerd voor beginners. Deze wedstrijd wordt verreden op het terrein van Coral Estate en voert langs het prachtige binnenmeer waar de mountainbikers vervolgens weer omdraaien richting het Oasis Coral Estate Center.

Zondag wordt de koninginnenrit van het evenement verreden, namelijk de Curaçao Duo X-treme! Tijdens de Xtreme wordt er in duo’s een schitterend parcours afgelegd dat over een groot deel van het eiland gaat. De start en finishplaats is dit jaar Playa Hunku, een klein maar prachtig strandje op Porto Mari. Er is voor de deelnemers keuze uit twee afstanden, 50 of 75 kilometer.

Favorieten
Ook dit jaar kan de organisatie rekenen op een groot en sterk deelnemersveld. Dasia Curacao En Caribbean Fasteners hebben schitterende prijzen beschikbaar gesteld voor de diverse categorieën. De meeste ogen gaan natuurlijk uit naar de profs waar de winnaar van vorig jaar, Robbert de Nijs de hoogste ogen gooit. Hij heeft dit jaar echter veel tegenstand. Hij neemt het op tegen o.a. Pieter Weening, Lars Boom, Stijn Appel en Marc de Maar. Bij de overal heren wordt het ook spannend, er staan namelijk diverse oud winnaars aan de start zoals Barry Bakker, Hillard Cijntje en Faisel Camelia, zij zullen tegenstand kunnen verwachten van Quinten Winkel en Tito Seintje. Bij de dames kunnen we show verwachten van Mirthe Eekhof en Marijn de Vries.

STARTLIJSTEN

INSCHRIJVEN