Veelgestelde vragen

Zijn de Proloog, de Coral Estate Classic en de Duo Extreme wedstrijden?

Ja, deze drie evenementen zijn wedstrijden, maar met een ander karakter dan de wielerwedstrijden op televisie. Tijdens de Kärcher Curaçao Cycling Week ga je de strijd aan met jezelf. Natuurlijk is winnen mooi, maar helaas maar voor één iemand weggelegd. Finishen en een goede tijd neerzetten is voor het grootste deel van de deelnemers belangrijker dan het klassement.

Moet ik aan alle drie wedstrijden meedoen?

Nee, je kunt ook aan 1 of 2 wedstrijden mee doen. Er is per wedstrijd een afzonderlijke uitslag en er is een totaal klassement.

Moet ik goed getraind zijn om mee te kunnen doen?

Een zekere basisconditie en ervaring op de mountainbike zijn natuurlijk wenselijk en om te winnen moet je heel wat in je mars hebben. Maar laat je daar niet door afschrikken! Iedereen die regelmatig fietst kan meedoen. Een goede sfeer en genieten staan voorop.

Moet ik mijn eigen fiets meenemen?

Natuurlijk kun je gebruik maken van je eigen fiets, maar je bent dan zelf verantwoordelijk voor het transport daarvan. Er zijn beperkt huurfietsen beschikbaar. Wanneer je een huurfiets wenst kun je dit aangeven bij het boeken van je arrangement.

Heb ik nog vrije tijd om het eiland te ontdekken?

Natuurlijk! Naast de drie wedstrijden is er de hele week genoeg voor je te doen, maar niets is verplicht en er is genoeg tijd en ruimte op zelf op avontuur te gaan.

Waar overnacht ik?

Als buitenlandse deelnemer overnacht je bij onze partner Oasis Coral Estate Beach, Dive & Wellness Resort

Ik wil graag familie of vrienden meenemen die niet fietsen, is dat mogelijk?

Natuurlijk is dat mogelijk, die kun je gewoon bijboeken op de boekingspagina Oasis Coral Estate Beach, Dive & Wellness Resort.

Heb ik een medische keuring nodig om mee te mogen doen?

Dat is niet nodig. Maar wij adviseren je om wel een keuring te laten doen wanneer je daar over twijfel. Mede door de hogere temperatuur kan het fietsen zwaar zijn. Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) deze keuring.

Hoe schrijf ik me in voor de Kärcher Curaçao Cycling Week?

Dat kan, uiteraard, via deze website. Dit is mogelijk vanaf 1 maart.

Is het parcours afgezet?

Het grootste deel van het parcours gaat off-road, is duidelijk uitgepijld en beveiligd. Waar dat nodig is, staan verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden.