Curaçao Cycling Week

Geen Curacao Cycling Week in 2019

De meeste mensen zijn het inmiddels weer vergeten maar niet zo heel lang geleden hing het voortbestaan van de Duo Xtreme, de mooiste mountainbike wedstrijd op Curaçao, aan een zijden draadje. Met hulp van een aantal plaatselijke sponsoren en de hand- en spandiensten van Marc en Ewold de Maar ging deze mooiste MTB-wedstrijd van het eiland gelukkig toch door.
Om het voorbestaan van deze wedstrijd te garanderen werd in 2017 de Curacao Cycling Week in het leven geroepen. Een koppeling van de Curacao Duo Xtreme, de Coral Estate Classic met daaraan toegevoegd een proloog vanaf Morena Resort.
Door de marketing en reclamespecialisten Bas Eefting en Bastiaan Hollander van 1609bold werd een mediaplan ontwikkeld en samen met vader en zoon de Maar richtten zij in Nederland een uitvoerende stichting op. In samenwerking met een grote groep enthousiaste vrijwilligers op Curacao werd het mogelijk om een succesvolle eerste editie te organiseren. Met, voor het eerst binnen het Curacaose wielrennen, elektronische tijdswaarneming en online inschrijven. Daarnaast werd er een website opgericht en werden de deelnemers op de hoogte gehouden d.m.v. een nieuwsbrief. Er werden social-media kanalen opgezet en ondertussen veel tijd en energie gestoken in het vinden van partners om MTB-liefhebbers uit Europa naar Curaçao te halen.
Na de eerste editie werd, om de continuïteit te waarborgen, een nieuwe stichting opgericht, nu op Curaçao: de Stichting Curaçao Cycling Events. Naast Ewold de Maar namen ook Robert Potveer en Ed de Knegt plaats in het bestuur. Marc de Maar, Bastiaan Hollander en Bas Eefting namen de marketing en communicatie om het evenement in het buitenland onder de aandacht te brengen voor hun rekening. Deze werkzaamheden hebben o.a. geresulteerd in een artikel van vijf pagina’s in het meest gelezen fietsmagazine van Nederland: FIETS. In samenwerking met de stichting op Curaçao werd een succesvolle tweede editie van de Curaçao Cycling Week georganiseerd.
Na deze week werd er terug geblikt en vooruitgekeken. Binnen het stichtingsbestuur leefde het idee om de focus meer op de lokale deelnemers te leggen terwijl de marketeers van 1609bold graag door wilden met het evenement aangezien er volgens hen nog genoeg ruimte was voor verdere perfectionering en er veel groeipotentie is. De stichting Curaçao Cycling Events heeft echter besloten de samenwerking stop te zetten. Dit omdat het evenement naar hun mening een meer lokaal karakter moet hebben en waarbij een marketingbureau in Nederland volgens de stichting niet langer van toegevoegde waarde is.
De wedstrijden zullen daarom vanaf 2019 worden georganiseerd onder hun eigen namen: Op 10 november de Coral Estate Classic en op 17 november de Curaçao Duo Xtreme. De stichting Curaçao Cycling Events heeft een nieuwe website www.curacaocyclingevents.com waar alle informatie te vinden is. Bas Eefting, Bastiaan Hollander en Marc de Maar betreuren het besluit van de stichting maar hebben met onwijs veel plezier meegewerkt aan de afgelopen edities. Hen rest niets anders dan alle sponsoren, partners, vrijwilligers en deelnemers te bedanken. Curaçao is en blijft een prachtig en heerlijk eiland, en helemaal op de MTB.
Met sportieve groet,
Marc de Maar
Bastiaan Hollander
Bas Eefting
Lost Password