De Kärcher Curaçao Cycling Week is inmiddels uitgegroeid tot het grootste fietsevenment van het eiland en trapte gisteren af met de eerste etappe. Een proloog over 10 kilometer op en rondom het Oasis Coral Estate Resort. Een discipline die op het eiland niet veel wordt beoefent waardoor veel deelnemers dan ook nerveus aan de start verschenen voor de individuele rit tegen de klok. Het was uiteindelijk mountainbike prof Robbert de Nijs die het traject als snelste wist af te leggen voor Stijn Appel en Marc de Maar. Beste lokale renner was Berry Poort die in de amateur klasse alleen Arubaan Victor Vrolijk hoefde voor te laten.
 
Een dag later mochten de deelnemers gelijk weer aan de bak in de Coral Estate Classic. Inmiddels uitgegroeid tot een ware klassieker op het eiland. Het was namelijk alweer de 14e editie.
 
De profs gaven vanuit de start gelijk gas waardoor er van voren slechts acht renners de eerste trail indoken, de Zevenheuvelen weg. Ondanks de grote krachtverschillen werd het van voren toch een spannende strijd om de overwinning die pas in de laatste meters werd beslist.
 
Er was dit jaar wederom erg veel animo voor het evenement. De organisatie had het evenement al maanden van te voren groots aangekondigd waardoor er diverse nationaliteiten aan de start stonden.
 
Uiteindelijk stonden een kleine 100 man iets na vier klaar voor de start op de pier bij karakter. Hierbij alle profs en lokale favorieten zoals Berry Poort en Robert Potveer. Kortom wederom een indrukwekkend deelnemersveld. Nadat het startschot was gevallen werd het veld gelijk op een lint getrokken, niet zoals verwacht door een van de profs maar door Arubaan Victor Vrolijk. Het duurde echter niet heel erg lang voordat de heren profs de regie overnamen. Zoals we gewoon zijn tijdens de classic werden er geen cadeaus vergeven dus was Robbert de Nijs en Lars Boom die nog in de eerste ronde hun collega’s hun hielen lieten zien en met een kleine voorsprong aan de tweede ronde begonnen.
 
Uiteindelijk wisten Weening, De Maar en Appel weer terug te keren bij de twee koplopers waardoor ze gezamenlijk de laatste ronde in gingen. Uiteindelijk konden Appel en De Maar het hoge tempo van Boom, Weening en De Nijs niet volgen waardoor de drie zich op konden maken voor een sprint die uiteindelijk werd gewonnen door de Nijs voor Boom en Weening. Op gepaste afstand was het Victor Vrolijk die de sprint won van een groepje Marijn de Vries, net voor Annelies Stakkeveld.

Podium Coral Estate Classic:

Pro’s
1. Robbert de Nijs
2. Lars Boom
3. Pieter Weening

Overall heren
1. Victor Vrolijk
2. Ruson Gonzalez
3. Robert Potveer

Overall dames
1. Marijn de Vries
2. Annelies Stakkeveld
3. Wendy te Brake – van Bergermeer

Jeugd 15-18 jaar
1. Reegel Winklaar
2. Akeem Kock

Beginners heren
1. Rawy Maduro
2. Jonathan Ruiz

Beginners dames
1. Hetty Braal
2. Danielle Balerlina – van Lieshout

Morgen volgt de volledig uitslag! De uitslag van de Afas-Proloog: uitslag Afas Proloog